不妥協的固執

今集 He who can’t marry 講到: 自負而固執嘅男主角, 喺一眾人等嘅苦勸之下, 終於都肯重新接受一項佢不屑為之嘅工程, 去到尾段, 俾佢見到一直想租都租唔到嘅影碟終於都有貨, 當佢開開心心攞去櫃台時, 個店員話佢知, 果隻係改編版黎, 佢掉頭就走嘞.

店員問佢: 你唔租嗱?

男主角: 哼! 我係唔會妥協嘅! (再加一個詭異嘅笑容)

Haha~~ 果一吓我笑到傻咗. 

不過, 突然之間, 有一陣寒意湧出---

原來, 我同男主角都幾似... 😕

做人要有宗旨有原則, 呢個係我一直以黎嘅信念, 就算碰過無數咁多次釘, 撞過大大小小嘅板, 我都依然無有識死, 無怨無悔.

但... 乜原來堅持係會俾人笑o架? 🙄

Posted on 15/03/2007, in 獻世感言. Bookmark the permalink. 發表留言.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: